Declaració del moviment MeToo Universitat vers el tractament informatiu de les darreres setmanes sobre l’assetjament sexual a la universitat

Declarem que:

Hi ha periodistes que han fet i fan una feina molt professional que ha ajudat molt a superar la impunitat de l’assetjament sexual a les nostres universitats i així ha estat destacada a les revistes de més impacte cientific a nivell mundial com Feminist Media Studies. Hi ha altres periodistes que han buscat i busquen sensacionalisme, audiència, a costa de les víctimes i també la seva manca de professionalitat és analitzada a les revistes científiques internacionals.

Clarifiquem alguns dels criteris imprescindibles per a que les notícies dels mitjans ajudin a trencar el silenci necessari per a la superació de l’assetjament sexual i la violència de gènere a les universitats :

  1. L’assetjament sexual a les nostres universitats no és una problemàtica aïllada d’una universitat en concret. Es tracta d’un problema arrelat a les nostres universitats gràcies al sistema d’omertà que ha contribuït a perpetuar el silenci i la protecció als assetjadors durant anys. De casos malauradament n’hi ha a totes les universitats, no traslladar-ho informativament així és perjudicar greument la superació d’aquesta problemàtica.
  2. Els mitjans i periodistes que demostren la seva professionalitat sempre estan a favor de les víctimes i supervivents, en tots els casos; i si alguna vegada ho van fer diferent, rectifiquen públicament el que van fer. Els que menteixen per estar algunes vegades a favor dels assetjadors i d’altres en contra, no afavoreixen la superació de l’assetjament, usen a les víctimes pels seus objectius concrets.
  3. Els mitjans i periodistes que demostren la seva professionalitat no invisibilitzen a les víctimes, supervivents ni a les científiques de més nivell internacional en aquest tema. Invisibilitzant les veus de les dones científiques és una pràctica masclista que dificulta la superació de l’assetjament.

Amb aquests tres punts, reiterem el nostre compromís sempre al costat de les víctimes, supervivents i de la veritat per continuar trencant el silenci per unes universitats lliures de violència de gènere i violència de gènere aïlladora.

Spread the word. Share this post!

Leave A Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *